Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Bröllopsfotografen Del 2, "Pojkarnas" perspektiv

Boys will be boys som man brukar säga. Ett par av dom anlände i en överdådig Hummer Limmo som jag skrev dök upp under tiden då jag fotograferade damernas förberedelser.

Jag hann snabbt springa ut för att samma sekund som Limmon rullade uppför gatan mot hotellet , slita fram min Df och ett 24mm och ta ett par bilder precis då dörren öppnades och barnen tillsammans med brudens bröder tittade ut. De båda bröderna var redan uppklädda medan barnen fick ta sig ned till brudgummen och de andra som skulle vara Bestmen på bröllopet för att avsluta förberedelserna där.

Barnen och bröderna har ett fint ögonblick i hotellets Spa där pojkarna gör sig redo för dagens bröllop.

Efter att ha dokumenterat Limmons entre´och sedan också avslutat min session med damerna tar jag ett tillfälligt avsked av dom och får i förbifarten höra att tärnorna och bruden kommer byta rum till en annan del strax inan ceremonin , och att jag gärna får försöka hinna dit efter att ha fotograferat pojkarna.

Jag svarar att det ska jag försöka i farten!

Jag mellanlandar vid mitt lilla krypin jag fått vid receptionen för att snabbt byta utrustning, och får samtidigt se hur de smyckat receptionen med en kul monter där gäster får låna en Instax kamera och skriva lite fina  meddelanden till brudparet under hela dagen och lägga det i en förseglad box, och sätta upp bilderna på en tavla de sedan ska få ta med sig. Kul och en vacker ide´måste jag säga.

Denna jordglob i samma monter också som en kul grej och ett fint minne för brudparet att ta del av när glansen och skimret från bröllopsdagen lagt sig.

Jag tar ett par snabba bilder på montern, hejar på några anländande gäster och några av dom som jag känner igen. Sedan tar jag mig snabbt ned med en Df och en Godox V1 för att lokalisera pojkarna nere vid hotellets Spa del.

När jag kommer ned hör jag lite röster inifrån de olika rummen, dessvärre finns ingen skylt och inget klart tecken på vad som skulle kunna vara just herrens rum eller damers. Lite skamset hänger jag kvar i korridoren och känner mig lite halvt påkommen då en välklädd dam kommer ut från ett rum. Där står jag med en kamera i handen och hon småskrattar lite och säger att jag får knacka på lite för att se så ingen är naken.

Jag tittar in i ett rum och ser flera av brudgummens Bestmen i full fart med sina förberedelser. jag inser att jag är något sen och rusar in i rummet och försöker börja direkt.

Barnen som jag la upp en bild här över var just då upptagna med att hjälpa varandra och jag tyckte det var en bra plats att börja på. de hade heller inte hunnit lika långt som de vuxna.

Här kan jag känna en lite annan energi nu, en stämning och spänning hänger i luften, och samtalen går från att rent praktiskt hjälpa varandra med att ta på sig alla plaggen och detaljerna, men också för att påminna varandra och försäkra sig om att inget är glömt. Med nervösa skratt eller svar för att lugna spända nerver.

Jag tar mig in i bastu delen där Emil brudgummen och några av hans Bestmen gör sista förberedelserna och här är det väldigt varmt. Rummet är packat och jag klämmer mig in mot golvet och väggarna för att försöka få lite bilder utan att göra den redan spända stämningen ännu värre.

Speglar är alltid ett bra sätt att "hålla" sig undan och få en till dimension i bilderna tycker jag. Dessutom blir man mindre "synlig" än om man trycker upp kameran i ansiktet på de man fotar.

Nu börjar påklädningen gå mot sitt slut. Jag rör mig runt och lyssnar samtidigt till de rätt underhållande samtalen dem mellan. Då och då dricker de ur sina medtagna glas för att lätta lite på trycket inför ceremonin som snart står på tapeten.

Klar!

Brudgummen gör sista justeringarna

Jag tar mig ut i rummet utanför och råkar höra något som är "glömt" men att det nog ska ordna sig och att ingen annan märker det. Underförstått är det något om ringarna eller något annat viktigt, och jag känner mig något lättad över att jag åtminstone slipper den där ansvarsbördan denna dagen...

Nu är det dags att bege sig. Jag frågar dom om allt är ok, de ler lite och skrattar och säger att nu är det ingen återvändo. Vi pratar lite till innan jag ursäktar mig och säger att vi ses där uppe.

Springer ut och upp igen och minns att tärnorna ville att jag skulle sluta upp i deras rum de väntar i innan de ska ta sig ut bakvägen och smyga upp med bruden till ceremonin där allt folk väntar. Jag fick ett sms med en rumsnyckel och ett namn. "Dramak". Bra, har ingen aning om vart detta är, men inser att tiden är knapp och springer mot receptionen och den kvinna som jobbar där idag. En thailändska donna som varit väldigt hjälpsam och trevlig och så även denna gång. Hon ser den lätt stressade flackande blicken och pekar entusiastiskt mot hotellets andra del.

Tack! hojtar jag och gör ett snabbt byte av utrustning igen och springer mot "Dramak" och bruden och tärnorna...

Nästa inlägg: Del 3 och vägen till ceremonin.

/Over and out...

Inlagt 2022-06-27 00:00 | Läst 740 ggr. | Permalink(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar