Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Kodak Gold 120, Test av kameror, och påsk!

Rolleiflex 75T, Kodak Gold 120

Först av allt, en rungande glad påsk till er alla där ute!

Ett "snabbt" inlägg bara för en liten uppdatering från denna vecka då jag verkligen var ute i vimlet för att gatufota men också för att testa de kameror jag nämnde i att tidigare inlägg. och fika såklart! Fik måste alltid testas vid sidan om, gammalt djungelordspråk.

Veckan som var hade jag barnfri, och först hade jag tänkt fota ett par dagar, men det slutade med att jag var ute nästan hela veckan på olika turer och med olika kameror.

Hann med att testa just Bessa R2A, Konica Pearl 4 men även lite Nikon Fm3a laddat med lite Trix. har varit riktigt skoj. Dessa rullarna är nu inlämnade och jag får dom nog följande veckor här. Så mer om detta då.

Kan bara säga att det blev lite turer till Skansen, Skokskyrkogården och en hel del turer kors och tvärs över den kungliga huvudstaden.

Och blev väldigt glatt överraskad av både Bessan och Konican( mellanformataren ). Bessan kändes iaf som ett riktigt vasst instrument att fotografera med. Snabb, lätt att bära med sig och härligt förtroendeingivande på något sätt.

Konica Pearl 4 var RIKTIGT kul att plåta med, bland det mer inspirerande och roligare jag fotograferat med på ett tag. Kändes riktigt gedigen, och processen med EV stegen för att ställa exponeringen etc och allt annat också gjorde det roligt på ett sätt man saknar verkligen med digitala kameror.

På tal om dessa hade jag faktiskt med mig min M240 runt skogskyrkogården just bara för att få plåta lite avslappnat och testa lite olika kompositions regler och objektiven där på olika sätt. Har inte fixat många av de bilderna ännu, men här är en jag tyckte om från en av de kändare platserna vid det stora kapellet.

M240, Elmarit 28mm f2,8

Jag fick också tillbaka lite film framkallat från min Rolleiflex och Kodak Gold 120 som jag testade i det formatet för första gången.

Måste säga att jag verkligen tyckte om den kombinationen. Det kommer inte bli sista gången jag använder det.

Dessa bilder är bara ett test och fotat hemma i lägenheten i vardagen. Jag haffade min dotter hemkommen från skolan och satte henne i fönstret i vardagsrummet medan sonen satt på bordet och i soffan och ända ljuset är från vårt fönster. Nästan ingen bild på sonen som i stort sett aldrig är stilla blev knivskarp hehe. Men några blev iaf rätt roliga tyckte jag och det fyllde ändå sitt syfte med att se hur filmen ser ut med min rolleiflex.

Olika bilder med Rolleiflex och Kodak gold 120, sista bilden på grimasen omgjord till svartvitt.

Så, det var i stort sett allt för denna gång. Lämnar er med lite "efterskrap" också från en nyss framkallad rulle Ilford HP5 och Rolleiflexen jag tog i vintras.

Men också lite gatufoto från Fuji Xt-1 och Takumar 50mm f1,4 gluggen.

Ha en riktigt fin påsk nu så återkommer jag med lite fler bilder och tester nästa vecka.

/Over and out..

Inlagt 2022-04-16 14:22 | Läst 329 ggr. | Permalink
Som vanligt fina bilder på dina barn. Roligt att du har haft tid till ditt fotograferade så att du fått möjlighet att testa alla din GAS-kameror! 😀 Utöver flera av barnbilderna så tycker jag att bild nummer två är riktigt bra. Härlig komp och bra svartvitt. För övrigt tycker jag att alla bilder är tillräckligt skarpa.

Mvh
Fredrik
Svar från rikitikitavi 2022-04-18 09:51
Tack så mycket Fredrik :) Haha , ja ibland hinner jag med. Men det är klart, det är en balans eftersom det tar tid från annat och tid från att fota med de "viktigaste" kamerorna som man vill fotografera med. Men Det är en rätt rolig process samtidigt och det brukar ofta landa i att jag gör mig av med kameran eller objektivet eller fått en ny favorit, så det är en del av resan på något sätt för mig :)
Tack, va skönt, ibland är det rätt svårt att sätta skärpan på Rollein tycker jag, jag har börjat få ännu sämre syn märker jag senaste åren och måste verkligen fixa nya glasögon hehe. Märker att jag får anstränga mig mycket mer än för ett par år sedan....snyft ;)

Ha det gott hoppas påsken blev bra!
Mvh martin.
Bra bilder på dina barn. Bild 2 i blogginlägget gillar jag skarpt!

MVh
Stephen
Svar från rikitikitavi 2022-04-18 09:54
Tack Stephen! :) Kul att du tittade in och läste och gillade bilderna :)
Ha det gott, Mvh Martin.(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?