Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Nyår, Rolleiflex och en massa barn!

Gott nytt år!

Ja Nyårsafton för mig var ungefär precis som titeln antyder, minus "massa" barn. det var 2 barn men eftersom jag gav mig på att försöka få till lite nyårs fotografering för vänner och bekanta å kändes det verkligen som om jag haft 30 barn där. Lite så. Efteråt är man sådär omtumlad och man frågar sig själv varför man ger sig på det varje år. Men sedan när man får lite bilder som alltid känns roligare än då man tar några halv "fjärsiga" kort med mobilen, blir man taggad till nästa år igen. Lite som det där med lumpen och andra saker man alltid minns med något slags nostalgi och förtjusning, fastän det inte riktigt var hela sanningen....

Barnen fick även tillfället att knäppa några bilder på mig, och det blir ungefär en gång om året om jag själv får välja, så vänner och bekanta kan också uppskatta att se hur jag ser ut då vissa inte ser mig speciellt ofta i egen hög person. också alltid lite kul att få tillfälle att lära dottern lite mer så hon kan få ta över efter mig när jag inte pallar längre.

De bilderna under är hennes bilder på mig och sonen Julius.

Tagna med Nikon Df, Nikon 58mm f1,4 g och en blixt med paraply från sidan. Redigerade av mig.

Jag tog också det lite halvgalna beslutet att fotografera med 3 olika kameror, så förutom min Nikon df så ville jag bränna av en rulle med min Rolleiflex och en rulle Fuji 400H pro jag hade liggande i min F100. Så dessa får jag vänta på, men med naturligt ljus och rörliga barn kan det bli riktigt dåligt eller en överraskning då något kort blir skarpt till och med, jag håller tummarna för detta .

Alltid roligt att fota med mellanformataren då den inte får motion speciellt ofta tyvärr.

Sonen går igenom en ganska energisk Ghostbusters period just nu, så hans enskilda porträtt fick bli med det temat. det här kanske blev en av de rutorna som vart mest lämpad att lägga in lite spöken på också. Och i slutändan blev det ett lite roligt nyårs kort trots allt.

Dessa 2 på dottern blev hennes utvalda enskilda och vi kallade dom "Efter 0:00". hon satte även på sig lite andra kläder hon valde själv, men jag gillade färg kombinationerna i klänningen och julljusen.

I övrigt blev Nyårsafton en väldigt lugn affär för undertecknad. Dottern åkte till sin mamma och sonen stannade med mig. Vi kämpade tappert med nyårs tårta och spel och massa mys innan han tappert föll på mållinjen ...10 minuter i tolv somnade han och det resulterade också i att jag missade själva tolvslaget. Men att byta det man älskar mest sovandes på bröstet mot att skynda sig ut i kylan för att höra lite smygfisar och gnissel i luften några minuter för att få skåla, då tar jag gärna det första alternativet varje gång.

Så nu återstår endast att önska er en god fortsättning och hoppas att ert nya år blir åtminstone något av det ni önskar er att få. 

För min egen del önskar jag bara att få fortsätta med att få följa mina barn i deras utveckling, ha hälsan så gott det går i behåll och att få göra det man tycker är kul att göra på fritiden, och ens tor del av det blir såklart fotograferingen. längtar efter ljuset nu...och ett år där  förhoppningvis  ljuset inte bara blir starkare rent bokstavligt, utan också mer ljust för oss alla som ras.

Delar lite fler bilder från aftonen, tills nästa gång.

/over and out...

Inlagt 2022-01-01 20:11 | Läst 637 ggr. | Permalink
Genomgående höjdare här! Önskar dig en God Fortsättning!
Svar från rikitikitavi 2022-01-01 21:18
Tackar Måns! Kul att du tittade in, ha det bra i helgen och veckan framöver.
Åh fantastiskt fint. Gillar många här så personligt med stor kärlek. Ha ett underbart fint nytt år
Mvh
Svar från rikitikitavi 2022-01-01 21:20
Tack tack Nini! För kommentaren den fina och för att du tog dig tid att läsa :)
Detsamma! ha det bra framöver du med, håller tummarna för att du också får ett "bättre" år då jag vet att det varit tungt för många.
Som vanligt mkt fina bilder från dig. Bra gjort att bestämma dig för att verkligen "göra" bilderna, det märks ju, ändå finns familjekänslan kvar, det är nära, hela tiden. Femman, sjuan och fyran från slutet är mina favoriter men också tvåan, ja och så......Gott Nytt År!/ Björn
Svar från rikitikitavi 2022-01-02 00:17
Tack Björn! hehe ja, jag är glad att jag nu har dessa som minne och något de kommer ihåg också( förhoppningsvis med lite positiv känsla! haha) i framtiden. Tack igen! Och detsamma :)
/martin.
Det verkade ju bli en minnesvärd nyårsafton! Väldigt många väldigt bra porträtt!
God fortsättning//GöranR
Svar från rikitikitavi 2022-01-02 00:18
Hehe ja men det blev det ju ändå faktiskt :) om vi inte fotat hade det saknats något nu när man tänker tillbaka på hur dagen blev :D Tack Göran, och detsamma!
/Mvh Martin.
Återigen fina bilder på dina barn och kul att dottern hjälpte till att föreviga dig också! Hon verkar vara på god väg vad gäller fotandet – lyssnar säkert på far sin! :-)

Gott Nytt År, Martin!

Mvh
Fredrik
Svar från rikitikitavi 2022-01-02 00:21
Tack detsamma Fredrik, hoppas du hade det bra! :)
Haha tack tack, ja för deras skull är det lite kul at dom har några bilder på en själv i framtiden också, finns inte så många på senare åren trots allt ;) tack, ja hon blir bättre och bättre, hon har inte riktigt samma intresse för fotandet ännu tyvärr, men är väldigt kreativ annars och är riktigt vass på att måla och skissa etc. Hon tar en del bilder med sin Insta mini, köpte lite film åt henne nu i julas, så det är lite skoj att hon börjat med igen :)
/Mvh Martin.
Underbara bilder. Skön närvaro i bilderna, de ger mej som betraktare en sån varm känsla. Att sedan bilderna rent tekniskt jållef en mycket hög nivå, det lyfter bilderna ytterligare.
Snyggt jobbat!
// Conny
Svar från rikitikitavi 2022-01-02 10:39
Väldigt glad att du känner så när du tittar på bilderna Conny :) Och även att du tycker dom är ok tekniskt bra utförda, något jag aldrig direkt tänker på men såklart hoppas att dom ska kunna bli, så det var trevligt också att höra att du tyckte chaos artad miljö till trots :)
Ha en fortsatt fin helg och god fortsättning.
Mvh Martin.(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver