Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Elmarit, ny Pentax S3 och vintervibbar.

Leica M240, Elmarit 28mm

Julveckan. Ett förmodligen sista inlägg innan julafton ....tror jag.

Bara lite snabba reflektioner och ett urval bilder från mina senaste veckor med en ny glugg som bekantskap. Och ett nygammalt inköp i form av en Pentax S3 som jag hade lite problem med initialt och ska berätta mer om i ett kommande inlägg. Förhoppningvis blir det lite test med den för att se om den fungerar och se hur bilderna blir med denna. Kanske lite bilder från julen.

Leica M240, Elmarit 28mm 

Pentax S3an hade lite trevliga objektiv med sig, och en externa ljusmätare som gör att den ser ut lite som "frankensteins monster" på ett roligt sätt. Antingen gillar man det eller hatar det kan jag tänka mig. Har inte bestämt mig för riktigt vad jag tycker, men smart är det att ha en trots allt.

Mer om det i nästa inlägg och bilder.

Så vad tycker jag nu om den Elmarit jag haft ett tag och använder på min M240? Måste säga att jag verkligen gillar den, och att det är EXAKT vad jag hade hoppats på. Jag sålde min Leica Q-P för ett tag sedan, och saknade en 28mm glugg ofta just vid vardaglig fotografering men också för landskap och natur. denna fyller det tomrummet perfekt, fast utan möjligheten till Af då. Men det kan jag ta när bildkvalitén är så pass bra.

Leica M240, Elmarit 28mm

Så den sitter som oftast på min kamera nu, och även fast jag inte hunnit testa den mycket för gatufoto, så tror jag och hoppas den blir lika trevlig att använda även där. den är så otroligt liten och smidig och fin att använda. Så en ny favorit helt klart på den digitala sidan av mitt fotograferande.

Leica M240, Elmarit 28mm

Så blir nog fler bilder fram med lite mer dokumentär karaktär. Ännu så länge har det mest blivit landskap och lite familjebilder med den.

Nu ska jag njuta av lite mat och sedan en välförtjänt fika när min julledighet faktiskt började idag. Ha en riktigt fin jul nu.

Jag firade min föregående själv pga av omständigheterna runt om oss nu, jag håller tummarna att denna jul blir annorlunda på något vis, och önskar er andra en bra jul också!

/Fridens liljor, Over and out...

Inlagt 2021-12-21 19:24 | Läst 638 ggr. | Permalink
Du ser ut att trivas med din Elmarit, Martin, att döma av bilderna. Knappast förvånad. Jag är själv inne i en 28 mm-period nu. Kul med den gamla Pentaxen också. Du håller på att bli en riktig Pentaxian! :-)
Mvh
Fredrik
Svar från rikitikitavi 2021-12-22 09:51
Tack Fredrik 🌹✨ ja men det känns verkligen rätt med den måste jag säga . Kul att du är inne i en 28 period också, jag kommer nästan alltid tillbaka till 28 känns det som , kör även det med min analoga nikon kamera 80%av tiden 👍😊
Hehe japp, Pentax är grymt har jag upptäckt 😅🤷‍♂️ Känns annorlunda än nikon som jag kört större delen av mitt liv. Så det är lite inspirerande att plåta med något för mig helt nytt och så fina kameror plus objektiv .
/Martin(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver