Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Fotopoddar, Pentax löve, och gatufoto.

'

Varma vindar i sinnet när jag tittar igenom mina framkallade filmrullar jag fått hem ifrån Odenlab. Får fortfarande en känsla av spänning och "fjärilar" varje gång jag ser det där bruna kuvertet ligga i lådan eller stå utanför dörren. Hur blev bilderna? vad blev bra vad kan jag lära mig etc av misstagen inför nästa rulla man plåtar.

Denna gången fick jag hem 5 rullar från lite olika kameror och film typer. Har fotograferat väldigt mycket med min Pentax Spotmatic som får det mesta av kärleken just nu mär det gäller analogt fotograferande. men hade även en rulle som legat länge i min Nikon Fm3a och den var extra kul att kolla igenom eftersom det var bilder från i somras också.

Hade fotat lite gatufoto med den och kände på mig att några bilder var något speciellt och det är ju alltid kul när det stämmer hyfsat med vad känslan sa när man var ute på "fältet"

En del har jag redan lagt upp här i gatupolen i ett försöka att hinna med att lägga ut en per dag som en "adventskalender" som de föreslog. Svårt att få till det med tanke på hur sällan jag kommer ut, men kul att försöka ha det som mål iaf.

Har kört lite olika typer av film, och de som jag fick hem nu av de 5 rullarna var Kodak image pro, Acros 100, och Trix och lomography 800. Några av mina favoriter helt klart.

När jag skannar lyssnar jag ofta på lite olika Foto poddar, lyssnar på dem annars också men lite skönt att ha just dom då de behandlar just skanning av bilder och annat också. Några favoriter jag har och som har en skön blandning av "gear-love", teknik och humor är Analog Talk podcast, Sunny 16, All through a lens, The negative positives podcast och stundtals Film photography Project. Har plöjt igenom de flesta av deras bibliotek och tycker dom är riktigt trevliga att lyssna på när jag är påväg någonstans också. har dom ofta i lurarna innan jag ska ut på stan och fotografera också.

Har ni några ni lyssnar på? dela gärna med er om ni har några bra förslag.

I helgen ska jag försöka komma ut och gatufota lite igen. Håller tummarna för att det inte är för kallt, ingen höjdare när det är 20 minus, då vill ma bara stanna inne på ett fik istället.

Införskaffade ett Elmarit 28mm som nu ska få följa med ut och testas. Gillar verkligen objektivet det lilla jag sett redan. Vet att många tycker det är lite "trist" i sin karaktär , men jag gillar storleken på det( här är det små don som prioriteras och inte stora!) och känslan påminner om de fina bilderna man fick med sin Leica Q jag hade förr.

Här är lite bilder ifrån trakterna runt där jag bor precis när kylan slog till för några veckor sedan...

Så, mer bilder från det framöver.

Nu ska jag dricka lite kaffe och njuta av en god lussekatt och lite glass.

Fridens och tat lugnt!

Over and out...

Inlagt 2021-12-09 21:50 | Läst 239 ggr. | Permalink
Hel serie med fina bilder: Film is not dead!!!

//Stephen
Svar från rikitikitavi 2021-12-10 20:58
Tack Stephen :) Film IS alive hehe!
/Martin.
2021-12-10 09:37   Johan Sandell
Hej!

Fina bilder!
Vad är det för olika sorters film du använt på bilderna (färg och svart/vitt) som kommer under den här textraden: "Här är lite bilder ifrån trakterna runt där jag bor precis när kylan slog till för några veckor sedan..."

Mvh
Johan
Svar från rikitikitavi 2021-12-10 21:03
Hej Johan! Och tack för din fina kommentar :)
Det är inte film just de bilderna utan tagna med just den Elmarit gluggen jag refererar till i texten ovanför, så den och min M240 och ganska enkel efterbehandling. Fast bara de första 5 bilderna , därefter kommer bilder tagna med Trix, Lomo800 och även med Ilford Delta 3200 :) Alltså de sista 5 bilderna i bloggen, en av dom där Julius har kavlen i svartvitt är också med den digitala Leica elmarit :)

Mvh Martin.(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?