Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Halloween, häng i träden...eller bara ut och fota?

Halloween? Hade jag inte haft barn hade jag nog firat det lika mycket som kungens födelsedag. Med andra ord inte mycket alls, kanske hade det inneburit någon extra rolig bakelse vid något obskyrt fik på en av promenaderna inne i stan, med ett spöke på.

Hursomhelst hoppas jag på att hinna gå runt och fotografera lite inne i stan nu över helgen. och jag såg att solen kanske skulle vara ute. Så blir det inte massa regn och rusk blir det nog så.

Så mycket ideer och motivation, men så lite tid.

Ibland blir oftast de spontana utflykterna roligast om inte alltid bäst. De här hängande människorna stötte vi på ute vid vallentunasjön jag och sonen för ett par veckor sedan.

Själv blir jag skräckslagen när jag går upp på en köksstol för att byta glödlampa, så sådana här upptåg gör mig alltid oproportionerligt imponerad.

Dom hade även sällskap av en man som slungats hit från en svunnen tid och spelade på en lika uråldrig fiol.

Nikonfm3a, Ilford HP5, Nikkor 35mm f1,4

Nä, det är inte samma helg. Men kanske en förhandsvisning av samma plats fast denna vinter, låt oss hoppas på lika mycket snö och fina dagar så är jag där igen. Underbart när solen får vara framme under vintern och det dessutom är vitt av snö överallt. Dock brukar bara entusiasmen för snön och vintern hålla i sig i någon månad...sedan vill jag bara spola framåt tills våren...

De veckorna som varit har jag fått fotografera rätt mycket i mitt jobb, och använt utrustning jag inte så ofta använder. Dessvärre är det ina bilder jag kan dela med mig av. Men det har verkligen varit lärorikt som jag skrev i ett tidigare inlägg, att få leka med ljus och blixtar och softboxar men få fria händer är aldrig fel.

Dock saknar jag att fota mer med film och helst svartvitt. Ibland känner jag att jag är för bred i mitt fotograferande, säkert många som känner igen sig där.

Visst har man några favoriter i kamaraväg och objektiv( och filmval vid analogt fotande), men jag har för mycket prylar jag gillar och ofta blir det lite tvekan med vad man ska ta med sig av allt man vill testa. Tror att diciplinera sig till en kamera max 2 och ett eller två objektiv skulle göra mig rätt gott när det gäller att vara mer kreativ och konsekvent utveckla vissa färdigheter snarare än att testa olika varje gång man är ute.

Samtidigt är det roligt att prova alla olika kombinationer...hmmm.

Rolleiflex, Ilford HP5. Yasmine.

Nikonfm3a, Kodak Gold.

Leica M240, Leica summicron 50 f2,0.

Nä, nu är natten ung, och en god film väntar. Kanske den "nya" Halloween filmen? ja men så långt kan jag strecka mig...men klär ut mig gör jag inte ;)

/Over and out...

Inlagt 2021-10-29 23:10 | Läst 693 ggr. | Permalink(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar