Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Sälja eller inte sälja? Kalas och stora skuggan.

Visst är barn fridfulla när de sover. Och så mycket enklare att ta en bild av. Det funderar jag på nu när jag tittar på denna bild och hur det får mig att stanna upp och uppskatta de där lugna ögonblicken efter en tid med mycket som händer och livet går i ett.

Som titeln antyder har det som jag nämnde i tidigare inlägg hunnit vara kalas för ovan sovande son, men också för min dotter. När man studerar sitt sovande barn blir man också medveten om hur skört allt är och också hur tacksam man är för mycket. Det är något så surrealistiskt att sitta där och se sitt barn sovande framför sig och det där overkliga som man oftast inte hinner fundera över att man faktisk är pappa till den där underbara varelsen sjunker in om än bara för en kort stund och blir sedan lika overkligt igen.

Kalaset var inte riktigt lika lugnt, och där fanns ingen tid för reflektioner som kontrast.

Tårta, presenter och umgänge går som i en torktumlare runt och kastas omkring och man kommer ur omtumlad på andra sidan och bockar av något som känns mysigt att få ta del av samtidigt som man inte riktigt hinner fundera över hur det var.

Min son ÄLSKAR superhjältar. Ett genomgående tema i stort sett allt, från film, till leksaker, till kläder och också som tema på kalaset.

Dräkter ska på, sedan ska dom av, och helst flera olika ombyten redan innan kalaset och sedan under kalaset. Masken på...masken av .

Men det är iaf relativt lätt för folk att köpa presenter, där behöver man inte fundera så mycket!

Och det ironiska är att den bästa dräkten till slut blev hans blöja, då han bestämde sig för att han bara skulle vara hulken. och då kan man ju ta av sig allt utom den och öppna presenter och leka i den.

Så, då var oktober och kalasen över.

Helgen kändes som sista sucken när det gäller sol och de fina färgerna jag tjatat om senaste inläggen. Men vi kramar ut lite till med en notis om Stora skuggan. En träff där med min bror och hans barn kändes som en värdig avslutning på hösten. kallt som tusan, men sol var det och en del fina färger fanns kvar.

För er som inte varit där och vill ha en fin utflykt med barnen eller ensamma kan jag rekommendera det. Finns ett trevligt fik och trevliga områden att promenera på. Akta er för den ilskna svanen dock i den lilla dammen. Inte att leka med ibland!

Sedan har tankarna gått fram och tillbaka över utrustning i vanlig ordning. jag går i tankarna att sälja ett Voigtländer 75mm till min M240. Den används på tok för lite och pengarna kan ju gå till något annat som man "behöver". Dock är det ett trevligt objektiv, och det är skönt att ha fler val om man behöver det någon gång än bara 35 och 50, även om det är de jag använder mest och känner behovet av när det gäller brännvidder. Har ni något bra förslag så låt det flöda! :)

Ha en fin vecka nu i höst mörkret. Själv har jag en vecka med jobb men förhoppningsvis lite fotande i helgen som kommer.

Bjuder på några sista bilder från helgen som var och en son som blir mer och mer medveten om sin egen spegelbild...För övrigt taget med det ovannämnda objektivet.

Fridens!

/Over and out...

Inlagt 2021-10-24 22:27 | Läst 307 ggr. | Permalink(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?