Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Filmfotografi bubbla? Gatufoto, Estevan Oriol.

Ett inlägg med lite funderingar och en rekommendation för inspiration denna helg. Inte mycket nytt under solen när det gäller mitt eget fotograferande. 

Bara lite hederligt familjefoto och någon enstaka tur in till stan för att fotografera lite och några trevande försök till att dokumentera de vackra höstfärgerna innan de lämnar oss för denna höst.

Det har blivit lite av en tradition att gå runt inne på Djurgården inne i Stockholm den här årstiden, då de annars så gröna parkerna på hösten verkligen bjuder på ett galleri för hösten alla färger. Likaså detta år. Jag plåtade både med min relativt nyinförskaffad Pentax Spotmatic och lite Ektar för att förstärka dessa färger, men också min M240 för lite digitala bilder att ladda upp fort. . Så ska bli spännande att se resultat för Ektar filmen om någon vecka eller så.

Annars har det blivit lite dåligt med gatufoto, oc förutom att lyssna på den nya podden på Fotosidan med Mats Alfredsson som gav lite inspiration så har det inte blivit många turer. har haft en del gammalt liggande som behöver redigeras och här är några av de bilder bland annat från Ulriksdal jag hann redigera under helgen.

Nikon FM3a, Nikkor 28mm f2,8 Ai-s Lomo800 film

City selfie runt Centralstationen

En fundering jag haft då jag själv börjat fota mycket film under Pandemin är att jag sett många andra runt om i världen från forum och youtube som haft precis samma resa som mig själv. kanske är det såklart så att jag sonderar klipp och forum och lägger märke till just detta intresse och det då förstärker känslan av att det är många som börjat fota film av samma anledning.

Men trots detta tycker jag ändå jag sett väldigt många som haft samma "uppenbarelse " som mig själv och gjort samma resa vilket är roligt att se. Många har börjat för första gången , eller är återfalls film fotografer som saknat sin gamla analoga ådra och tagit upp intresset igen som i mitt eget fall.

Är det något som är övergående eller är det här för att stanna flera år framöver? Vem vet, men jag tror ändå att förutom vissa som gör detta just nu i brist på annat att göra, att det nu är här för att stanna ett bra tag framöver. Väldigt kul.

Så till en liten rekommendation för inspiration. En fotograf jag sett bilder av då det begav sig men aldrig köpt någon bok av tidigare, Estevan Oriol och boken "This is L.A".

En fotograf som endast fotat/fotar film och ofta i svartvitt och på ett sätt jag kan relatera till själv. Om man också har gått igenom en fas av rap och hip Hop som ung så får man också det bästa va två världar då han följt alla de stora rap legenderna som Cyprus Hill, Dr Dre, Ice T , House of pain etc etc. Förutom det är han känd för att helt enkelt dokumentera den brutala vardagen i L.As " ruffiga kvarter" och det är mycket Lowriders och tatueringar, och svärta och grovkornigt. men även en del filmstjärnor han tyckt om att fotografera i form av De niro, Danny Trejo etc. Snyggt tycker jag.

Det var allt för den här veckan. Förhoppningsvis får man lite film framkallat under veckan och kan lägga ut lite i helgen som kommer.

Ha en fin vecka , glöm inte paraplyet!

/Over and out..

Inlagt 2021-10-03 18:59 | Läst 625 ggr. | Permalink(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar