Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Fuji400H pros återtåg? F100 och dans på "bakgården"

NikonF100, nikon 58G, Fuji400H pro

En ny helg och ännu en lördag. Snart dags för höststädning på gården så en kort stund med koppen kaffe i handen innan tittar jag igenom foton från sommaren som gått och fastnar för serien jag plåtade med dottern för ett tag sedan.

Tanken var att fota en av de sista rullarna Fuji 400H pro i sensommar solen med henne som ett minne från den här sommaren och hennes fas i livet just nu, men också för att använda fuji400H pro till något vackert innan det tar slut. 

Jag var inget stort fan av den filmen när det begav sig, och som det ofta är upptäcker man något när det är påväg att ta slut och inser hur korkad man varit.

Den passar verkligen inte till alla typer av bilder, men i min mening passar den väldigt bra för barn och sommarbilder med sina vackra grälla färger och nästan lite "barnsliga " känsla. Jag tänker blåa och rosa elefanter på en ljusblå tapet i ett barns lekrum typ.

Leica M4, Nikon 50mm f2 LTM och Fuji 400H

Som kontrast gick vi till en lite sliten del av vallentuna nära stationen som en bakgrund till den vackra filmen.

Förutom min F100 laddad med Fuji400H hade jag också med mig en Rolleiflex laddad med Lomo potsdam 100 och en extra rulle Trix till min F100.

Solen var fortfarande uppe men hade börjat dala och gave ett väldigt vackert ljus över stationen.

Nikon F100, fuji400H

Jag kan förstå varför många använder den till Bröllop och framförallt porträtt med de ljusa kläderna och speciellt sommarkvällar tex. ger verkligen pastelliga toner som förstärker känslan av ljus och en positiv känsla enligt mig.

F100 med nikkor 105mm f2,5 Ai-s och fuji400H pro

Nikon F100 och nikon 58G , Trix.

Jag har nu ca 5 rullar kvar och hoppas att jag hinner plåta minst en gång till innan det vackra ljuset försvinner, kanske passar den även för några fina höstporträtt en ljusare dag. har sett att den finns att få tag på också, men då ligger priserna på runt 300 kronor eller mer för en rulle.

Nikon F100 laddade med Fuji 400H och Trix.

Kan man hoppas på att de återinstallerar filmen i framtiden precis som med tex Acros. Jag hoppas verkligen detta. och filmens framfar nu gör ju att det finns en chans i iallafall. Gör den detta har filmen vunnit ett nytt fan i mig måste jag säga. Och jag kommer garanterat att införskaffa den så fort den kommer tillbaka.

Leica M4, Nikon 50mm f2 LTM och Fuji400h pro

/Over and out...

Inlagt 2021-09-11 15:31 | Läst 510 ggr. | Permalink
Fint det här, mycket fint! Film är fotografi!
/B
Svar från rikitikitavi 2021-09-11 16:37
Tack Bengt! Ja film är underbart! :D
Ha det gott i helgen, Mvh Martin.
Mycket fina porträtt , Martin. 400H är en favorit. Det är lite sorgligt att Fuji inte inser vad de tar bort för oss.
Svar från rikitikitavi 2021-09-11 21:18
Tack så jättemycket Thomas :) Va kul att du gillar den filmen också. ja men det är det verkligen, så tråkigt att dom tagit bort den. Känns som att Kodak bryr sig mycket mer om de film fantasterna som finns kvar, fuji verkar bara satsa på sin digitala del tyvärr.
/Mvh Martin.
Å du bjuder alltid på så fina bilder! Och dagens bilder -film, ljuset - så sköna för ögat…
Svar från rikitikitavi 2021-09-14 12:07
Åh tack va snällt sagt Lena🌸 roligt att du tycker om dom!
Mvh Martin(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?