Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Fortsättning följer....

/Over and out...

Inlagt 2021-08-31 21:33 | Läst 272 ggr. | Permalink
Spänd förväntan…
Svar från rikitikitavi 2021-08-31 22:57
För mig med! :) Laddade den just med utgången Trix , får se vart det här slutar...
/Mvh Martin.
Äntligen så har du skaffat dig en vettig kamera! Tycker en Pentaxian som jag – min första systemkamera (om än digital!) var en Pentax K100D från 2007. Gillar märket fortfarande trots Leicor och kameror från Fujifilm.

Har en Pentax SLR, Super-ME – större sökare får man leta efter! Helt enormt härligt att titta genom den! Din kanske levererar nåt liknande?

Mycket nöje med din nya leksak!

Mvh
Fredrik

PS. Var det inte du som skulle vara nöjd med din nuvarande uppsättning av fotoutrustning? 😉
Svar från rikitikitavi 2021-09-01 00:58
Haha, Tack va härligt att höra att den är uppskattad:) Jag har faktiskt aldrig ägt en pentax märkligt nog fast jag vet att dom gör bra grejor. Så det här blir min första. Har läst mycket om just spotmatic tidigare och just den här modellen har jag varit lite sugen på ett tag.
Den verkade vara så enkel och har en fin historia bakom sig. Såg den här i väldigt fint skick och tänkte att jag måste iaf få testa en och gillar jag den inte eller tycker att den kommer i vägen för annan utrustning säljer jag den för samma pris igen:)

En del andra kameror som gått den vägen redan detta år lite som jag berörde i föregående inlägg, Om det är något jag inte använder försöker jag sälja av det så snabbt som möjligt.
Den känns väldigt trevlig att hantera måste jag säga, nu får vi se om bilderna blir något att ha och kvaliten på gluggen etc. Och hur den är att använda.

Ska bli kul att testa min första Pentax! :D

Ps: Om jag någonsin säger att det här är sista kameran jag någonsin köper, tro mig aldrig ;)
Ha det Fredrik!
Ds.
Det ser bra ut det där! :)
/B
Svar från rikitikitavi 2021-09-01 13:57
Har en bra känsla för ekipaget :) håller tummarna för att allt funkar som det ska:)
/Martin.
Ser ju ut som ny! Undrar ändå om den fortfarande kan exponera rätt.

Objektivet borde vara direkt bra, en vidareutveckling av Takumar 2,2 som jag äger, det att på min första kamera som jag fick 1961 eller 1962

Pentaxforums har detaljerad info om ditt objektiv:

https://www.pentaxforums.com/lensreviews/SMC-S-M-C-Super-Auto-Takumar-55mm-F1.8.html
Svar från rikitikitavi 2021-09-01 14:01
Ja visst gör den, fick betala något mer också men det känns skönt att ha en som man får nöta ner själv istället lite mer hehe.Jag håller tummarna för det Måns! Stoppade i ett sådant mercury batteri som jag fick med som kanske håller ett tag. testade lite med ljusmätaren och den verkade liiiite lustig tycker jag.
Ska ta med den ut med en extern ljusmätare i helgen och mäta lite mer noggrant :)
Det takumar f2,2 ska ju vara fint också. Några andra jag spekulerar på är 28mm f3,5 och något 35, men även i slutändan kanske det 50 f1,4 men känns nästan onödigt då detta 1,8 ska vara nästan lika bra.
Tack Måns!
Mvh Martin.(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?