Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Analogt gatufoto, huvudvärk men inspirerande!

Leica M4 Voigtländer 35 f1,7. Kodak Trix.

Ännu ett kort inlägg med lite bilder från de senaste veckorna. I det föregående inlägget blev det lite digitalt, men samtidigt har jag varit inne ett par gånger och slitit med min Leica M4 och med min Nikon FE2 för att försöka få till lite kul dokumentära bilder under sommaren.

Vill så gärna älska att fota med min Leica M4a, men jag behöver vara ute oftare för att känna så tror jag. Känslan att fota med den är underbar, man vill bara ta med den överallt och ta upp den. men bilderna man får till är inte alltid tillfredställande. Så jag kör ned huvudet i sanden och fortsätter att traggla, förhoppningvis blir det bara bättre!

Leica M4, Voigtländer 35mm f1,7, Kodak trix

Till skillnad från M4an känns FE2 helt rätt när det gäller att den känns som handen i handsken med det mesta, inställningar och allt känns så bekant från att ha använt Nikon under större delen av mina fotografiska resa, och exponering etc blir sällan fel och för det mesta går det relativt fort att få upp kameran i tid och bränna av en bild om man behöver det snabbt.

Av alla de analoga kameror jag fotograferat med måste jag nog ändå säga att min Rollei35 är den man smälter in med bäst och som trots sitt utseende knappt märker eller hinner märka när man fotar med. Där är det dock ännu en nivå svårare att alltid få till exponering etc även om när man får det kan få fantastiska bilder när allt sitter. men det känns lite trist när man vet att man fått till ett bra ögonblick och sedan får hem bilden och inser att exponeringen varit totalt fel, men även där....övning övning övning!

Håller fortfarande även på att testa lite olika filmer, en del från Lomography för att se vad jag bestämmer mig för funkar bäst för mig. En klar favorit där är Lomo 800 i färg, men några andra jag gillar är Potsdam och Berlin 400. Utöver dom håller jag nu på med lite Ultramax som är en billig film förhållandevis, men ganska starka färgstick och gillar man inte det kan den bli lite fel. Jag gillar den för vissa typer av fotografi men skulle inte ha den som en standard film. den ger dock en rätt skön gammaldags känsla och i stil med Kodak Gold så känns den snarlik de flesta bilder vi haft i våra gamla fotoalbum back in the day..

Alla 3 fotade med Konica auto S3 och Ultramax film

Den här värmen tar kol på mig stundtals, speciellt när man går runt med en fotoväska på ryggen och här gäller det snarare att ta med sig så lite som möjligt mer än att kanske alltid ta den kamera med objektiv man gillar mest. Då är ju en kompakt rangefinder typ Konica auto S3 helt underbar, där man vet att bilderna också ofta blir rätt bra tekniskt sätt.

Av någon anledning stöter jag på många skejtare den här perioden, förutom att mina egna barn åker en hel del skateboard tycker jag mig se andra skejtare överallt. Här mötte jag en ung man vid namn Pontus som hade tagit över centrum passagen i vallentuna trots värmen.

Fotade med Nikon Fe2 , Nikkor 35mm f1,4 och Lomo Berlin 400

Filmen ovan, Berlin 400 tycker jag är en utmärkt film för lite skitigare miljöer eller industriell typ av fotografi och framförallt för att framhäva en tidlöshet och ibland en gammaldags känsla.

Här i närheten av det område jag plåtade barnen med min M240 i mitt förra inlägg fotade jag istället lite av miljön runt omkring med min Nikon Fe2 och Berlin 400 film.

Nu ska jag ut i vimlet igen....och värmen.

Ha det gott och hoppas återigen att få se andra släpa runt sin kamera ute i värmen, då känner jag mig inte lika fånig! 

Avslutar med lite blandat med olika analoga kameror och film.

/Over and out...

Inlagt 2021-07-15 12:00 | Läst 167 ggr. | Permalink
Tack för den spännande läsningen och de fina bilderna. Jag läste med nyfikenhet och glädje. En bra blogg.
Ha de gott.
Jerry
Svar från rikitikitavi 2021-07-15 23:25
Tack Jerry glad att du orkade läsa den och att du till och med tycker om den :)
Ha det gott du med! Ska försöka fylla på med lite mer bilder under veckorna som kommer nu, om jag mäktar med i värmen:)
/Mvh Martin,(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?