Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Första bokomslaget, Julfoto, filmscanning.

Jaha, sista inlägget innan Julen. Denna märkliga Jul 2020. Vet inte hur ni andra kommer ha det men själv firar jag just.....själv. Men endast under Julafton, sedan bär det av till bror med barnen där. Livet som ensamstående förälder med varannan vecka etc....ja ni som har varit med i den karusellen vet. Man delar så gott det går och får det att fungera :)

En tidig Julklapp kom idag, sedan blir det nog i och för sig inte många andra Julklappar när man är såhär gammal, och barnen är för små för att ge sin förälder. Jo föresten, man får och har fått saker gjorde i slöjden, eller teckningar med cirklar föreställande hajar. Det är bara så det är .

Men Julklappen visade sig vara en bok där jag lyckades få pryda framsidan av den men en av mina bilder. Det vara några månader sedan och jag tror jag skrev om det här i bloggen, men nu kom alltså ett par ex som tack( förutom pengarna för själva bilden) och ett godjul från förlaget. Väldigt trevligt faktiskt. Vet inte vad jag ska säga om designen på själva layouten, eller just om min bild de valde. Men hursomhelst var det kul att det blev som det blev.

Denna jul blir det inga julkort direkt, brukar alltid försöka få ihop släkt och barn i olika konstellationer, men som ni säkert vet har vi restriktionerna att tänka på..om det undgått någon. Men det fick bli en hel del fotande hemma i mer dokumentär anda, dels av dottern men också med Julius.

Här över vid sin favoritplats vid Vinylspelaren där han ofta ber om just Bowie, vilket jag ibland i ett svagt ögonblick låter honom vara med att sätta på. det jag gillar när han står där är att man redan får ljussättningen klar. Det är något visst med fönsterljus och bäbisar. Kan inte få nog av hur de skiner med sin mjuka runda hud, kan inte bli dåligt:)

Att jag råkar ha en del julljus just där när inte saken sämre. det betyder nämligen att han också står still i mer än 5 sekunder i samma pose ibland...

När man sedan sätter på musiken, blir det ofta en liten dans också. Inte heller helt fel att fånga på bild!

En annan sak jag har roat mig med är att titta på scanners för min analoga fotografi. Söker med ljus och lykta efter en bra scanner som inte kostar multum, något som är svårt och kanske helt omöjligt jag vet. Men jag överväger att införskaffa en som bara är ok, bara för att kunna ha nöje och spara pengar på de bilder jag fotograferar ibland. Det blir trots allt inte några "professionella" bilder av de jag producerar nu, utan mest för nöjes skull och för att jag älskar att fota med film känner jag.

Det lutar åt en Plustek 8200Ai eller en reflecta prosean 10T, alternativa en begagnad Nikon coolscan...

Har ni några andra råd så hit me!

Vädret här i stockholm har varit till skillnad från ett gråkort 99% grått. Men här ovan prydde solen himlen för en eftermiddag, och som en gasell på grönbete sprang jag ut för att jaga de sista soltimmarna innan det var tillbaks till 99%grått igen dagen efter..

Vi passade samtidigt på att beträda den nyss byggda stationen här i Vallentuna , men till Julius förtret gick inte tågen förens dagen efter.

Väl hemma igen skedde ett par snabba ombyten till olika personligheter...för övrigt en helt vanlig dag när det gäller den biten i Julles vardag.

Men oftast är det "Superjulle" som blir den dominerande personligheten.

Ibland produceras även musik i samma stund som Superjulle är framme.

Och oftast blir det den här positionen och ansiktsuttrycket när man inte längre får förstöra pappas öron...;)

Ha en riktigt fin jul nu. ta hand om er där ute <3

/Over and out..

Inlagt 2020-12-23 20:35 | Läst 679 ggr. | Permalink
Fin 1% solbild och på super J ha en fin jul ni med
Svar från rikitikitavi 2020-12-24 00:04
Tack Nini:) Och detsamma!
Synnerligen fina bilder på "Superjulle" Fint att han gillar Bowie!

God jul o Gott nytt år
Svar från rikitikitavi 2020-12-24 10:39
Tack så jättemycket Stephen🌹 detsamma till dig!
/Martin
Känner igen den där situationen, inte minst det där med vartannatårsjulfirande, när barnen växte upp. Men kom på att ibland var det förfärligt skönt att vara själv på julafton; nystädat och kunna sitta ner och rå sig själv, eventuellt med en virre, framför TV'n och koppla av.
Du har med en del härliga bilder här!
God Jul du också!
//GöranR
Svar från rikitikitavi 2020-12-24 10:42
Hehe jaaa, det är ju så man får börja se det, och faktiskt har börjat se det. Jag är inte så ung heller längre och ÄR mer bekväm av mig. Fick en liten ganska sent i livet och andhämtning och tid för reflektion är något mer välkommet än när jag var yngre känner jag😅🤷‍♂️
Dessutom får jag träffa dom imorgon då vi drar iväg till min bror. Så precis som du säger ska jag sätta mig framför Kalle med något riktgt gott och bara försöka njuta av lugnet😁🌹
Tack så mycket god jul!
Riktigt goa bilder!

God jul!

Daniel
Svar från rikitikitavi 2020-12-24 10:43
Tack tack Daniel och till dig med!🌹(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver