Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Nikkor 35mm f1,4 och Nikon Df, och regn!

En riktigt trist och lång helg, och det är bara Lördag. Igår Fredag var det visserligen vackert, lite kallt men stjärnklart och mysigt. Så hoppades man på att få komma ut lite på lördagen och Söndagen..

Men nej redan inatt grusades de förhoppningarna när man vaknade av att regnet smattrade som de nu förbjudna smatterbanden på taket och fönstren.

Jag och Julius är själva hemma, och att sysselsätta honom inomhus en hel helg kan vara en svårare utmaning än att bestiga Mount Everest, eller ja kanske som att bestiga Ullna backen. Hursomhelst, det kan va tufft!

Han är underbar, men har man inte några planer alls är vi inte alltid bästa vänner efter en helg.

Så det blev en mix av allt möjligt, man drar fram pussel, kritor, alla kostymer man kan hitta och drar fram filmer och fikabröd från frysen. En del glass kan gå åt också.

Efter att ha sett Boolibompa 30 gånger och kaninen "Bing" 40 avsnitt måste man bryta av.

De få tillfällen då han är still och fokuserad på annat än att pilla på pappas saker, sliter jag fram kameran och darr av ett par bilder. Den här elgen såg jag fram emot att testa mitt nya Nikkor 35mm f1,4 objektiv. Så då skulle det testas!

Ljuset inne i lägenheten fanns bara på en plats, vid vardagsrums fönstren. Strategist försökte jag placera pussel och annat framför dessa fönster. Som en oljad blixt fick jag dra fram kameran och dra av lite bilder med objektivet fastnaglat på min DF. Tanken var att testa det på min nya FE2 med film....men tekniken är inte anpassad till Julles kattlika rörelsemönster !

Måste säga att jag iaf de få dagar jag haft det nya objektivet, att det är väldigt härligt att använda. Dessa fina gamla gluggar ger en sådan genuin känsla att använda, och man kan förstå hur åtråvärda objektiv som dessa var för tex bildjournalisterna på den tiden det begav sig. Jag är inte supervan vid att fokusera manuellt men gör det lite då och då men inte är det så ofta jag behöver göra det i takten som behövs att försöka fånga en 2 åring som flyger runt.

Men jag ser verkligen fram emot att få sätta det på en FE2 och gå ut för att gatufotografera när galenskapen i världen lagt sig något.

Julle och Yasmine i en stund av närhet, dessa stunder är inte ofta och man är glad då man råkar ha makarna i närheten så man hinner med att fånga det.

Håller tummar och tår för fint väder imorgon, så kanske blir det en uppdatering imorgon kväll också med lite fler bilder....kaaaanske med lite snö och is?. We will see!

Här kommer lite bilder från en annan årstid med lite andra typer av bilder, något som för mig får en att tänka lite gladare tankar.

Ha en fin helg och vecka.

/Over and out...

Inlagt 2020-11-21 19:39 | Läst 633 ggr. | Permalink(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?