Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Runstens safari , Höst och Svamp.

Ett litet inlägg för att fira hösten och dess intåg. Hösten är som jag skrev i något tidigare inlägg ingen favorit för mig personligen. Mörker och det blöta får mig alltid att dippa lite när det gäller min annars ganska positiva attityd. MEN...jag älskar färgerna och att fota de där första veckorna när fortfarande ljuset finns kvar och de där första starka färgerna dyker upp.

Jag har hunnit med några utflykter mest runt här i Vallentuna med omnejd, och när jag skrev Runstens Safari var det lite av en överdrift, vi besökte just EN Runsten den dagen , men Vallentuna är nedlusat av dom annars. Dock är det lite svårt med lilla Julius som inte tar sig någonstans för egen maskin så vi kommer oftast inte längre än jag orkar gå med barnvagnen ;)

Så just dessa första bilder är ifrån den utflykten som var denna söndag. En underbar höstdag, en sådan dag man är glad att man lever och glad för alla de fina saker man faktiskt har runt om sig. Vi lämnade hemmet vid 11 och var hemma vid 18, så en del knallande runt Runstenen men sedan en tur tillbaka till Vallentuna kyrka och omgivningarna där.

Här är vi runt vallentuna kyrka för ett besök vid sjön och för att hälsa på änderna som blivit vänner med Julius sedan alla våra utflykter dit , eller i allafall i Julius tankar.

Här är vi tillbaka hemma på vår gård, en fin dag även denna med barnen som passar på att leka de här sista varma dagarna utan stövlar och tyngre jackor som hämmar de snabba lekarna de vill syssla med.

Här en sista dag med Julius ute i skogen, på svampjakt. Vi hittade inte mycket mer än Flugsvampar och andra oätbara svampar, men då fick jag chansen att lära Julius att den röda svampen med vita prickar äter vi INTE! 

Nu hoppas vi på lite fina dagar till innan mörkret är över oss, själv har jag 2 kalas nästa vecka och en del annat att stå i, men förhoppningsvis hinner man med lite fotograferande mellan eller under dessa tillfällen.

Som alltid, ha en fin vecka framöver.

/over and out..

Inlagt 2020-09-29 20:09 | Läst 738 ggr. | Permalink(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver