Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Glad Midsommar på er alla!

Julius och Yasmine ute id Vallentuna sjön.

Ett snabbt inlägg innan Midsommar med lite bilder från veckorna som gått. Här har sonen precis somnat och mopederna tar ton utanför fönstret, ett av sommarlovets mindre roliga aspekter. Men nu är det Sommarlov på riktigt även för mig. Jag och sonen med dottern stundtals på ingång för lite sommarlovs kul. Hoppas på mycket fotograferande och kanske en del bad också ;)

Nikon Df+58 g.

Nu ska det njutas. Älskar det ljuset som är nu på eftermiddagarna. Och dofterna. Magiskt.

Blir ju som bekant inte mycket resande, men har skaffat en lite bättre cykel jag hoppas kunna göra lite längre utflykter på. Endast medtagen matsäck och kameran då förstås.

Äkta kärlek när den är som bäst. Minnen som dessa som gör livet värt att leva.

Yasmine och Julle stannar till vid en intillliggande damm vid Vallentunasjön.

Inte alltid bästa vänner eller syskon..;)

Julle i vallentuna Kyrka, lyssnandes på en violinist uppe vid orgeln, fångade detta då han fascinerad lyssnade till stråken.

Ibland stannas det upp för att följa insekternas väg över skogens golv...

Julius älskar kryp och blommor.

Ha en underbar sommar allihopa. Njut av era nära och kära istället för allt flängande under Sommaren.

/over and out...

Inlagt 2020-06-18 22:00 | Läst 633 ggr. | Permalink
Helt fantastiska bilder. Tänk att ha en storasyster att se upp till. Det var tre år mellan mina barn när det begav sig, vilket gjorde att dom tog hand om varandra. Tyvärr har jag inte sådana här bilder på dom men det var lite annorlunda på den tiden. Gillar dom första lite extra just för kontakten mellan barnen.
Sten
Svar från rikitikitavi 2020-06-19 09:38
Tack så jättemycket Sten! Egentligen spelar det inte så stor roll hur bilderna ser ut när det gäller minnen, bara att du har dom och hade med kameran även då är ju fantastiskt fint att ha sedan. Jag har ärvt alla fotografier från min uppväxt av mamma och pappa, och trots att det är små papperskopior från film såklart så älskar jag att ha dom. Och en sak som verkligen VAR bra då är att man faktiskt tog tag i och gjorde utskrifter alltid. Det gör jag sällan nu, utan ligger digitalt etc någonstans. Och så tror jag många har det.
Tack ha den fin Midsommar!
Som vanligt mjuka, fina och personliga barnbilder från dig! Med en storasyster som alldeles uppenbart gillar sin lillebror, väldigt fint tycker jag! Önskar er också en härlig sommar/Björn
Svar från rikitikitavi 2020-06-19 09:39
Tack tack Björn för de fina orden :)
Ja hon älskar honom verkligen, en av "fördelarna" med en lite äldre storasyster som inte alltid kanske blir avundsjuk på samma sätt på saker hehe.
Ha det bra nu!(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

XXX