Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Leica Q-P, semlor och en resa till Godox universum.

Julius, 1,5 år gammal.

Ja, förutom dessa tre trevligheter jag nämnde i rubriken har den här vintern mest bjudit på regn och slask och mörker, i iallafall här i Stockholmstrakten.

Dessutom avslutade jag 3 månaders pappaledighet med sonen Julius och att komma tillbaka till jobbet igen var verkligen dubbelt. En känsla av panik sista veckan och sedan en känsla av uppgiven acceptans där jag stod på tröskeln till jobbet igen.

Men de tre månaderna bjöd på så mycket mysiga stunder med Julle och också en hel del trevliga foton med min Q-P som fortfarande får mig att vilja ta upp den hela tiden.

Jag hann även med att jobba lite för en vän som är innovatör och skapare av en App mot mobbing jag ibland har nöjet att fota för.

Yasmine visar julius skuggfigurer för första gången och showen på väggen är i gång!

Förutom detta har jag bokat in lite Dop foto och andra ströjobb nu under våren och med tanke på detta kände jag att det var dags att möblera om lite i min blixt utrustning för att kunna göra saker jag inte kunnat tidigare som jag känt. jag har större delan av min tid som fotograf endast kört med Nikon speed lights on location och på events etc, och har varit ganska nöjd med det. men för många av mina egna projekt och också vissa jobb känner jag att jag behöver något kraftigare men ändå inte en full studio utrusning utan något som jag fortfarande kan ta med mig utan att bryta ryggen.

Jag har sneglat länge på Godox och fick en del tips här från er på sidan, och efter mycket om och men började jag införskaffa de delar jag kände att jag behövde börja med( en Ad400 och en XPro med en Godox octabox.). Så nu ska jag komplettera med några fler triggers och softboxar men även kanske någon Ad200 och en V860ii så är jag nog i hamn. Ska bli väldigt spännande att ta med grejorna ut på fältet men även vara lite mer kreativ när det gäller blixtdelen av mitt fotande.

En trevlig detalj var också hur mycket jag gillar att gå till Kameradoktorn och att handla där istället för över nätet. Alltid så trevliga och hjälpsamma, blev en timmes snack och inhandlande av Blixt etc. Lägg till en promenad till närmaste cafe för en magnifik semla( en stor favorit för en som gillar att fika i största allmänhet) och dagen kändes nästan perfekt!

Som sagt, ska bli kul att se vad Godox systemet har att erbjuda och hur jag kan utvecklas med det. Min starka sida har aldrig varit ljussättning med blixt utan har alltid sett det som ett komplement och för upplättning mer än något att vara kreativ med och att verkligen lära mig hur jag blir duktig på det. Så det blir mitt nästa mål att göra saker jag aldrig kunnat göra tidigare.

Nu behöver jag bara klona mig själv för att få mer tid mellan heltidsjobb och nattningar av 1 åringen, men förhoppningsvis blir det mer tid framöver.

Kojbygge med syster Yasmine bredvid spjälsängen, Leica Q-P.

Efter en gatufoto session slutar dagen i en regntung himmel vid sergels innan jag flyr min kos till vallentuna igen...

Något jag hoppas få mer tid till är verkligen mitt gatufotande som jag saknar att hinna med men jag även alltid behöver mer tid på gatan för att utvecklas i.

Längtar till ljuset och våren då man faktiskt hinner att åka in efter jobbet i värsta fall då ljuset fortfarande är kvar trots sena kvällar.

Vallentunasjön en av de få ljusa dagarna dessa veckor i februari. Nikon Df+58 1,4g

Leica Q-P, ödehus ute vid Ubbesjön.

Runt Ubbesjön samma vackra dag.

Mycket verkar också hända här på Fotosidan med människor vi sett länge men som slutar och börjar nya resor i livet och sitt jobb inom fotografi, sidan får ansiktslyftningar och förändringar står i horisonten och väntar, bra för vårt umgänge här eller inte i framtiden, ja det får vi se. Jag hoppas och önskar att diskussionerna här fortsätter och att sidan får vara kvar länge till. Trots att den har förändrats mycket genom åren eller framförallt att människorna man haft dialoger med har kommit och gått och att grupperna och kommenterandet blivit mindre, så trivs jag bra här och har alltid lite extra tid över för att titta bilder och läsa trådar och bloggar.

ha en fin Vinter nu den sista tiden den är kvar så hörs och syns vi!

 

/Over and out..

Inlagt 2020-03-04 20:54 | Läst 1240 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar