Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Jobb kontra familjefoto, en nygammal bekantskap, Nyårslöfte.

Hej, Skriver ett snabbt inlägg med lite bilder från veckan som gått och lite allmänna reflektioner om fotografi och annat som snurrar runt i huvudet.

Läste just blogg inlägget från en medlem som hamnade på första sidan om familjefotografi kontra annat och reflekterade även över det mycket den tiden som gått innan då 90% av det jag fotograferar denna fas i livet är just av den naturen.

jag gör lite ströjobb också nu under vintern, men mest handlar det fortfarande om att följa min 1 åring genom livet och dokumentera varenda steg. Något som jag såklart värdesätter högst av allt egentligen och förutom att det är fantastiskt på ett personligt plan blir det också lite av en utmaning att faktiskt göra en del "bra" bilder som kan vara kul för andra att beskåda. 

Julius spontana Gitarr session han bjöd mig och systern på idag, helt underbart att följa minspelet som följde.

Nu gäller det bara att faktiskt förutom att lägga upp på sociala medier faktiskt komma till skott att printa och göra böcker till slut. Något jag planerat länge men mer än att ha gjort större utskrifter för tavlor så har jag verkligen INTE fullföljt mina mål när det gäller den biten. Så det kanske ska bli mitt nyårslöfte för nästa år..( en rätt bra tanke!)

Föregående blogg blev ju lite om julen och nu såhär i kölvattnet efter den har jag mest tagit bilder runt huset och här i Vallentuna.

En eller två dagar blev kallare så då stack jag och dottern ut och tog några bilder för hennes räkning.

Jag fick även bekanta mig med ett "nygammalt" objektiv igen då jag bestämde mig för att försöka få tag på en ny 85a igen till mina Nikon kameror. jag har haft både D versionen och G versionen (f1,4) och saknat en då och då sedan jag sålde den sista för ett år sedan ungefär.

Det blev en ny G version eftersom jag tror jag kommer ha mest nytta av den de kommande åren, även om jag rent kreativt hellre hade haft D versionen. Tyckte mycket om den karaktär den hade.

Nu återstår då bara att önska alla ett gott nytt år och god fortsättning. vad blir erat "fotografiska" nyårslöfte om något?

Lämnar er med några bilder till från veckan som gått medan ni funderar..

Så, ha det gott!

/Over and out..

Inlagt 2019-12-29 19:56 | Läst 1565 ggr. | Permalink
Hej Martin jag har nog precis som du en massa böcker och tavlor som jag vill skapa men som ligger på hårddisken än.....

Bilderna du tagit här är riktigt fina. Roligt att du tänker skapa en bok om dina barn. Minne för livet, även för dem :)

Trevlig fortsättning!
Svar från rikitikitavi 2019-12-29 22:19
Tack Joakim! :) Ja jag antar att vi är rätt många tyvärr som samlar de på hög i hårdiskarna. Det är lite sorgligt då man tänker efter. Det är iof väldigt kul att göra bilderna också, men målet borde ju ändå oftare vara att verkligen ta vara på dom bättre också :)

Ja jag hoppas jag lyckas infria det löftet nu också! ;)
Ha det gott!
Det var särskilt en bild här som jag tyckte mycket om!
Svar från rikitikitavi 2019-12-30 12:29
Tack va trevligt hehe :D Vilken bild var det som du fattade tycke för speciellt? Nyfiken.
/Ha det gott mvh Martin,
light 2019-12-30 12:54
Jag var lite lat, men bild 8 nerifrån räknat. (Tips, numrera gärna bilderna när du laddar upp många.)
Svar från rikitikitavi 2019-12-30 15:00
Tack, ja det var ett bra tips :) Var ju inte viktigt att veta men var mest nyfiken bara.
Kul att du läste och kommenterade.
/Mvh martin.(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar