Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Vinter till slut? Och Julkort.

Så plötsligt var vintern här i lilla Vallentuna, i iallafall för några dagar. Det var efter en svit av ett grått täcke som aldrig lämnade oss för en sekund som den gnistrade till för någon vecka sedan. Var väldigt välkommet. Att bara få det något ljusare dessa mörka tider lyfte själen till en plats där den inte varit sedan sommaren.

Nu är jag fortfarande pappaledig och sonen Julius hade aldrig riktigt varit ute i snö, så det kändes ännu viktigare att få komma ut innan allt var borta igen.

Man märkte att han var något förundrad och inte riktigt visste vad han skulle tycka, jag la lite snö på vagnen vid honom och pekade ut över landskapet. Han försökte säga odet snö när han hörde att jag upprepade det, men borstade bestämt bort det från vagnen. Men att se det på avstånd verkade ge något slags spänning eller glädje. han pekade oavbrutet och babblade på med "titta" "där" och något då som likande ordet snö stundtals.

Solen kikade fram mellan träden och det var verkligen en magisk dag. Och jag är väldigt glad att vi gick ut den dagen. Det var verkligen upplyftande och ett minne jag inte kommer att glömma eftersom Julius var med mig sin första gång också.

Det var som en portal till någon annan vacker värld med de isiga pölarna som fanns lite här och där på vägarna i skogen där vi gick.

Som här ovan där det vackra ljuset speglar träden ovanför i pölen.

Förutom den här dagen så hann jag och min dotter yasmine ta en tur i ett vintrigt Stockholm dagen efter, och bland annat gick vi runt vid Karlbergs slott där vi snabbt tog ett par bilder innan vi drog vidare in i Julklapps hysterin där inne i city.

Solen hade nästan börjat gå ned och även den här dagen var det ett magiskt ljus att få ta del av.

I veckan som följde vill jag och Julius mamma hinna ta ett par bilder innan Julen, och man vet hur svårt det är att få det gjort dagen innan eller runt jul, så det var bar att vi hann få med alla barn för första gången då med Julius. 

han var kanske inte så medgörlig alla gånger och det här med att fotografera flera barn på en gång är verkligen lite som rysk roulette.

Det blev en oerhört enkel uppsättning med ett paraply och en Magbounce som uppsättning och en finare uppfällbar bakgrund.

Visste ju att det skulle bli en utmaning med skuggorna på ena sidan, men Julles mamma gillade bilderna med mer skugga som dramatik i bilden bättre så det var dom vi fastnade mest för sedan.

Förhoppningvis blir det någon bild som följer med barnen i livet sedan som ett kul minne men också något som dom har i album eller pratar om och kanske kommer dom också ihåg kufen bakom kaman som svettades och bara önskade att det blev några fina kort för dom i deras liv.

Ha en fin andra advent!

/over and out..

Inlagt 2019-12-08 19:16 | Läst 1801 ggr. | Permalink
Så fina foton och bra text :) Härligt med lite snö :)
Svar från rikitikitavi 2019-12-08 22:12
Tack så mycket Joakim :) ja det var helt underbart att få lite granna iaf. Hoppas på lite till nu till och innan jul( håller andan). Ha det gott!
/Martin.
Mycket bra bilder, genomgående - o gulliga barn! LO
Svar från rikitikitavi 2019-12-08 22:30
Tack Lars Olov för de vänliga orden!
Ha det bra och ha en bra vecka.
Mvh Martin.
Superfina bilder på ungarna!Och riktigt gulliga! Hälsningar/ BjörnT
Svar från rikitikitavi 2019-12-08 22:39
Tack så jättemycket :) För båda kommentarerna !
Mvh Martin.
Det här var nog det bästa jag sett från dig! Flera riktigt bra bilder! Jag måste nog ge en tumme upp också känner jag!👍
Svar från rikitikitavi 2019-12-09 12:52
Hehe men tack:) Roligt att några tycker om dom! Brukar inte så ofta göra "studie" bilder med bakgrund etc, är alltid lite bökigt tycker jag föredrar att fota mer dokumentärt, men var tvungen nu inför jul. Vet inte om det var dom som uppskattades mest eller vinterbilderna dock, men som sagt kul att det uppskattas av någon mer än bara de nära och kära.(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar