Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Veckan som gått, Leica Q-P och veckan som kommer.

En ny vecka imorgon, vill verkligen inte jobba känner jag. Vill bara ut och fotografera hösten, gatorna och följa utvecklingen hos min 11 månaders son. Vantrivs med mitt jobb just nu, men är väldigt lycklig över min fritid med min familj och mitt fotande.

Att få tillbaka min Q eller rättare sagt min nya Q-P var verkligen som att komma hem igen. Älskar att fotografera med den på så många plan. Ren och skär fotoglädje. 

Lätt att ta med överallt för att vara en fullformats kamera, och den är så tyst och diskret att gå runt med så det känns so att man smälter in snarare än att sticka ut. Väldigt skönt då man går runt och gatufotar inne i stan.

Skaffade lite tillbehör till den nu också, och letade en bra men diskret läderrem istället för den Leica rem som ingick. Blev till slut en "remmen" i svart läder från Gunnar olssons foto, fick till och med hjälp att montera remmen vilket är något jag avskyr. Super.

Köpte en original Halfcase från Leica i svart läder som skyddar så man slipper tänka på det när man har den löst utanför väskan.

Som väska blev den en Ona Bowery. har några andra större Ona väskor och alltid gillat deras kvalitet och alltid funderat på en Bowery, den var perfekt i storlek för en Q med lite småsaker.

Veckan som kommer förutom jobbet kommer innehålla lite fotojobb i allafall. Blir lite produktfoto ute i naturen vilket faktiskt kan bli rätt kul då jag fått helt fria tyglar.

Ha en grym vecka nu, hoppas den blir bra trots att ni kanske inte stormtrivs heller ;)

/Over and out..

Inlagt 2019-09-16 20:43 | Läst 1259 ggr. | Permalink
Kul att du verkar trivas med din nygamla Leica Q-P. När får vi ta del av dina funderingar kring bytet från Fujifilm? Vore intressant att få höra lite hur dina tankar gick.

Av dina bilder gillar jag de röda blommorna i södermiljö. Barnbilderna är också fina.

Mvh
Fredrik
Svar från rikitikitavi 2019-09-16 22:33
Tackar Fredrik :) ja jag är riktigt nöjd med den, vet inte men det känns bara skönt på något sätt att inte behöva tänka på att byta objektiv utan att bli ett med en kamera som jag ständigt har med mig.
Paradoxalt nog är jag egentligen "bättre " på att använda tele i gatufoto sammanhang tex där jag sagt förut att jag är lite för timid för att våga komma närmare och utsätta mig för det när jag ser något jag vill plåta. Men med Q känner man sig något mer osynlig än med andra kameror jag haft, och den är så tyst också, funkar liksom överallt plus att den är så slimmad med menyer och annat så det går helt enkelt bara fortare när man fotograferar med den känner jag.

Angående just tankarna inför bytet från Fujifilm( för andra gången) så tror jag det har varit knutet bland annat till min fas i livet just då också och en obeslutsamhet över vad jag egentligen är ute efter och behöver i mitt fotograferande.

På ett sätt har det varit "bra" att göra den resan, men fruktansvärt dyrt och onödigt på andra sätt.
Bra för att jag nu känner att jag kanske gjorde fel första gången jag sålde Q, trots att jag verkligen gillar Fuji och allt jag hade där. Jag känner att jag kommer vara nöjd och inte känner några behov av att varken uppgradera( till någon Q2 eller annat) eller skaffa något helt annat nu. De få saker jag saknade med min gamla Q åtgärdade dom i en FW och det mesta är precis som jag vill ha det nu.
De andra saker jag har behov av att fotografera täcks av mina Nikon prylar, de är tyngre och krångligare att släpa med sig än mitt Fuji kit var, men jag kände samtidigt att ha både Fuji och Nikon systemen var lite kaka på kaka många gånger och jag blev stående i valet och kvalet i vad jag skulle plocka med mig nästan varje gång jag skulle ut på något uppdrag eller på fritiden.
Nu har jag min Q-P för nästan 80% av mitt vardagliga fotograferande, och det andra gör jag med Nikon prylarna. Så lite känns det som att jag har ett problem mindre nu, och när det gäller mitt eget fotograferande är det en bonus.
Men visst...det finns saker jag kommer sakna med Fuji systemet också. Underbara kameror och objektiv på många sätt.
Det ända jag inte "kan" med det andra dock lika bra är att filma, men det gör jag nästan aldrig ändå, så de uppgraderingarna som Fuji X-T3 hade där är inget som jag brydde mig om ändå.
Och D4 filmar ändå tillräckligt för det lilla jag kommer filma, och till och med Leica Q fixar det mesta av det jag gör när det gäller filma också.
Kommer säkert att prata om det lite mer i ett inlägg framöver eftersom vi alla hamnar i dessa ständiga tankar om utrustning och kanske skaffar för mycket än vad vi egentligen alltid "behöver" ;)
Ha det gott!
/Martin.
Ballongbilden tyckte jag var annorlunda och kul!
Svar från rikitikitavi 2019-09-17 08:47
Va kul tack Ragnar 😁👍(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar