Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

LeicaQ-P och tillbaka "hem" och till en ny början.

Jaha, då är jag tillbaks till ruta ett igen...eller snarare tillbaka hemma där jag hör hemma. Så känns det verkligen sedan jag till slut bestämde mig för att gå tillbaka till en av mina absoluta favorit kameror igen. Denna gång i en ännu trevligare kropp, en Q-P kropp med en fantastisk fin fasad.

Allt är subjektivt, men det finns ingenting jag inte älskar med hur den här kameran ser ut.

Jag tyckte otroligt mycket om min gamla Q, att fota med den och hur den var byggd och inspirationen jag fick då jag fotade med den. Men nu ser den dessutom ännu bättre ut. I övrigt är det inte mycket som är nytt på den förutom "avtryckaren" som dom gjort lite robustare och högre, och en mattsvart finish som känns otroligt skön och taktil att hålla i. Så greppet är något bättre än innan också.

Att dom också slängde in ett extra Leica batteri och en snygg läder rem i hög kvalitet gjorde inte saken sämre.

Jag ska utveckla min a tankar om mitt byte från Fuji och hur den här nya är att fotografera med lite senare, men nu delar jag bara några bilder från min första promenad med den innan solen gick ned idag...

Ha en fin helg!

/Mvh Martin.

Inlagt 2019-08-30 22:50 | Läst 586 ggr. | Permalink(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX