Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Sonen 10 månader, kulturfestival och X-T3+35mm f1,4

Första jobb veckan. Ångesten ligger tung i luften och sjunker ner över ögonen som ett tungt höstregn.

Så känns det alltid för mig lite i början. Men jag försökte fokusera på allt som händer med min son just nu och de fina framstegen han gör i sin utveckling. det är en välsignelse att få följa sitt barn på det viset, och då älskar jag att fotografera, det är en ständig källa för inspiration.

Jag hade saknat en brännvidd mellan mitt 16 och 56, så införskaffade ett 35 härom veckan som jag skrev om och har nu använt det en del både i stan men också med mitt umgänge med sonen.

Han blev 10 månader nu och det går i rasande fart. Just börjat ställa sig upp och kryper ganska obehindrat. Men det är framförallt medvetenheten och upptäckarlusten som väcker sådan glädje hos mig. han har sådan lust att försöka upptäck och visa och vill veta allt. han har börjat prata lite och man märker att han vill berätta och prata om allt omkring honom även om det inte riktigt fungerar ännu.

Det är verkligen fantastiskt.

Nu längtar jag nästan till hösten eller sensommaren då färgerna börjar komma och jag kan leda min son igenom detta och dokumentera hans förtjusning över att få se det första gången.

Annars har jag en hel del projekt på gång nu framöver, och det ska också bli spännande. 

En del privat men också en del jobb. Den här nya resan är oerhört spännande och förutom att kunna få in lite pengar för det jobb man lägger ned, ger det också en personlig utveckling som alltid behövs i fotograferandet.

Ha en bra vecka nu ute i sensommaren.

Over and out..

Inlagt 2019-08-18 12:26 | Läst 524 ggr. | Permalink
Den tecknar snyggt 35:an.
Bilden med duvan är fantastisk!
/Affe
Svar från rikitikitavi 2019-08-18 17:43
Tack så mycket Alf :) Ja 35an är riktigt fin, väldigt märkligt att jag första gången jag hade den inte riktigt gillade den. Men det var min första glugg till Fuji tillsammans med min X-T1 jag hade då. Nu med X-T3 behövde jag något runt den brännvidden och gav den en chans till, glad att jag gjorde det.
Den med duvan är faktiskt med 16mm som också är fantastisk för att frysa tycker jag.
Ha det gott, mvh Martin.
En härlig tid med sonen, fina bilder (objektivet funkar tydligen bra!) och härligt att du dokumenterar. De bilderna blir oskattbara!
//GöranR
Svar från rikitikitavi 2019-08-18 19:51
Tack Göran för att du kollade och tyckte dom var fina:) Ja jag gillar det objektivet, är verkligen en bra allround glugg med fin teckning tycker jag. Ja han kommer vara väldigt väldokumenterad stackarn hehe men som du säger är det oskattbart att ha dessa bilder sedan.
/Mvh Martin.(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX