Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Veckans Gatufoto, Tisdagsbilden och Cherry Blossom..

Så ett snabbt inlägg med lite bilder från veckans gatufoto runda.

Denna vecka hade jag med mig X-T3 med ett 90 mm och inget annat. Märker att jag arbetar bättre och snabbare med mindre val, och i slutändan tror jag resultatet blir bättre också. Stundtals saknar jag ett 24 mm eller annat vidvinkel, men nästa vecka kanske det bara blir det för att få variera sig lite.

Den här veckan blev det också en del tid runt Körsbärsträden i Kungsan, mycket kul händelser runt träden och bra tillfällen att plocka kul ögonblick.

Kul med Tisdagsbilden som bidrar med lite extra motivation att ta sig av sofflocket och ge sig ut. Kul också att det engagerar fler och att vi fått igång lite diskussioner och mer fotande, något jag saknat här ett tag på sidan.

Ha en bra vecka nu så syns vi på sidan eller ute i gatufoto vimlet .

/over and out..

Inlagt 2019-04-29 00:30 | Läst 750 ggr. | Permalink
Bild 2 och 3 - vilka underbara kontraster!
Svar från rikitikitavi 2019-04-29 10:10
Haha ja visst blev det lite kontrast 😅
Bra exempel på att man kan använda tele för gatufoto. Bild 2 och 3 sticker verkligen ut.
Svar från rikitikitavi 2019-04-29 18:32
Tack Magnus:) ja men visst går det med tele, även om jag önskar att jag vore lika effektiv med mitt 16mm också. Får till det ibland där också, men är so sagt lite för feg ibland när det gäller att trycka av när jag ser något och dom står nära. Hinner tänka lite för mycket på vad dom tycker och så är stunden över. Men ibland så.
/Ha det gott, Mvh Martin.
Härliga bilder! Vi var också ute i den sena eftermiddagssolen igår och fick kanske med mig några som håller för att visa upp...
Svar från rikitikitavi 2019-04-29 18:34
Tack Jonas! Aha då kanske vi gick om varandra stundtals då. jag gick ut en snabbis efter att ha varit på Östasiatiska ned till Kungsan där det var något slags Japan festival. hade med mig min Nikon D4 med 70-200 efter att ha fotat dans, så det kändes inte låga att ta med den ut för gatufoto haha...men gick runt där ett tag och studerade miljön istället för att behöva plåta vilket också var skönt.
Kul då kanske vi ser något i Tisdagsbilden då, tar eventuellt med någon härifrån också, får se om jag hinner få till några fler innan ;)
/Mvh martin.(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

XXX