Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Gatufoto och våren i Stockholm.

Ett kort inlägg med lite bilder denna gång.

Älskar våren, det är min absoluta favorit säsong tror jag, glädjen när ljuset kommer men också alla dofter och känslan av "pånyttfödelse" man får när allt blommar igen. Dock är jag medveten om att det endast är April...och vi vet ju alla vad det kan betyda när man bor i detta avlånga land ;)

Hursomhelst passar jag på att utnyttja tt det blivit lite varmare och ljusare och tar mig in de få tillfällen jag har tid att gatufota lite för att hålla igång fotograferandet men även för att se delar av stan jag sällan besöker.

Den här gången var tanken att fota mest med ett 90mm objektiv för att få "testa" det men även för att jag gillar att begränsa mig till en brännvidd.

Jag kör min Fuji X-T3 och har haft detta fina 90mm objektiv förut men införskaffade det för att tag sedan igen. Det är verkligen mångsidigt trotts att vara en fast glugg. Snabbt och väldigt fin Bokeh och så skarpt det kan bli tycker jag.

Det tar alltid ett tag för mig att komma igång, är alltid lite stel och lite feg i början när det gäller att ta tillfället i akt då jag ser något, tvekar pga av att inte stöta mig eller störa och framförallt vill jag inte att människan jag fotar ska vara medveten för att få ett naturligt uttryck.

Jag rör mig oftast från de centrala delarna men sedan utåt om jag har tid, och oftast går jag i 5 timmar eller så för att kunna täcka en bit av stan i vandringen. den här gången rörde jag mig från gamla stan ut mot söder och sedan in mot stan igen och sedan ut mot Hornstull strand etc. var även runt Karlbergs slott för en paus och en sedvanlig fika på Stockholms glasshus där jag mötte en man som också fotade just för Stockholms glasshus och blev nyfiken på X-T3. Vi pratade en 30 minuter och beslöt att hålla kontakt och kolla varandras bilder lite granna eftersom vi båda gillade samma stilar lite så. 

Efter Karlbergs slott rörde jag mig mot slussen och ut över söders gator igen och svävade runt där innan jag vände mot gamla stan igen. jag gillar att börja runt gamla stan för att få igång mig själv och för att kunna arbeta mer anonymt pga av alla andra "fotografer" i krokarna.

Antar att många känner igen sig i när jag säger att man verkligen kommer hem tomhänt ibland. Jag fotar alltid något givetvis men vissa dagar är jag taggad innan men sedan visar sig ingen inspiration alls då jag är ute och går. det är lite som med andra saker att när man har för höga förväntningar innan går det sällan så bra som man hoppats. Och tvärtom de gånger man INTE har med kameran eller har med den och mest spatserar runt för att göra andra saker också och fotar lite på måfå, då har jag kommit hem och blivit överraskad av de "fynd" jag fått med mig hem.

Denna helg ska kag på det igen tänkte jag medan dottern är på aktivitet. Så blir inte en lång promenad, men jag hoppas på hyfsat väder och bra ljus. Alltid skönt när man kommer iväg. Skulle vilja testa lite nya områden för mig att vandra i, men får se om jag kommer på några bra idéer tills dess. har ni några förslag så hojta till .

Vi kanske syns där ute!

/Over and out, Martin.

Inlagt 2019-04-04 21:27 | Läst 829 ggr. | Permalink(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver