Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Leica Q2? Bäbis Bäbis, och våren i stockholm..

Stockholms Stadion, skidåkning och vara i nuet?

Så ett snabbt inlägg med lite bilder från veckan som gått men också lite tankar runt nyheter i kamera och fotovärlden 

Att följa mina barn genom livet har blivit min största inspiration de senast åren, och utrustning kommer och går, men vissa kameror och objektiv stannar kvar och blir snabbt favoriter att fotografera deras små eller stora framsteg med.

SuperJulle i sin nya fina baddräkt..

Min Leica Q blev en av mina absoluta favorit kameror genom åren, men även mina olika Fuji kameror inspirerar och är perfekta för att dokumentera och ha med sig överallt, och det är precis en sådan kamera man har mest nytta av tycker jag.

Vi blir lätt distraherade av all denna utrustning, men det är verkligen som klyschan säger att den kamera man har med sig mest är den bästa kameran. 

När man lär sig lyfta huvudet...

Nu med den nya Leica Q2 ute och det verkligen var en bra uppgradering av den första drar det lite i GAS-tarmen, och man får påminna sig om vad den kostar och vad man faktiskt redan har för att inte göra något dumt och sälja rubbet för "the latest and greatest". För när man tänker på de kameror som faktiskt finns ute idag och med alla olika märken så kan man konstatera att de är alla så otroligt bra överlag. man kan nästan välja vilket märke som helst och nästan vilken modell som helst och få en riktigt kapabel kamera.

Yasmine inför sin uppvisning i vår...

Men Leica Q2 verkar vara en kamera man kan vänta på i framtiden. Det är en sådan kamera jag skulle vilja ha som ända kamera om jag inte fick ha någon annan utrustning. Så kanske om några år då priset gott ned ordentligt och man får för sig att det man har inte håller måttet längre( då var vi där igen! ).

Fuji X-T3 som jag köpte in strax innan jul är en kamera som verkligen har allt, det ända jag kanske "ångrar" är att jag inte i vanlig ordning köpte en svart, då jag hört att silver färgen skaver av lätt. Så jag är lite försiktigare än vad jag kanske skulle velat vara eller hade ha varit med en svart version. Annars är den verkligen kul att dokumentera de små stegen i barnens liv, och det är allt jag önskar just nu.

Jag hörde en del gnäll om mer brus och sämre IQ i bilderna, men hittills är jag minst lika nöjd som med den förra X-T2, och autofokusen på den nya och en del andra bra finesser gör den så otroligt användbar i olika situationer.

Ser fram emot att testa den när den första våren kommer och Julius börjat krypa...

När nu våren kommer ;)

Ha det gott!

/Over and out...

Inlagt 2019-03-10 23:00 | Läst 1747 ggr. | Permalink
Jag tycker att dina bilder är bra överlag speciellt tvåan och fyran..

Vänligen

/Stephen
Svar från rikitikitavi 2019-03-11 19:20
Tack så mycket Stephen! :)(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar