Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Sommaren och tillbaka till rötterna..

Så var Sommaren här. Och den härliga våren var just förbi och sa hej.

Mycket har hänt både i mitt liv men också i det "fotografiska" livet.

Jag ska snart bli pappa igen och jag vet att tiden för fotograferande kommer att bli både lidande men också bli mer inspirerad igen med tanke på en ny liten familjemedlem som man vill dokumentera.

Jag har också funderat mycket på vad jag vill ha ut av mitt fotande och också på vilken utrustning jag verkligen behöver och har "råd" att spara. Under åren har jag sålt och köpt så mycket utrustning( liksom många andra med den här hobbyn/livsstilen ) och under resans gång märker man hur lite man faktiskt använder vissa saker och hur lite man egentligen faktiskt behöver för att ta "bättre" bilder och bli inspirerad .

Den senare tiden har det som sagt blivit mer tillbaka till rötterna när det gäller fotografering för min egen del, och att använda det jag tycker är roligast och som går snabbast att ta med. det har ofta inneburit min Leica Q eller min Nikon Df med 2 objektiv( oftast 58mm 1,4 eller 24mm 1,4) Det blir oftast gatufoto/dokumentära bilder eller porträtt jag fotar. Då och då tar jag någon enstaka landskapsbild när jag ser en vacker scen framför mig, men annars blir det mest det ovannämnda jag plåtar.

Jag känner verkligen att jag skulle klara mig bra med endast de två kamerorna troligtvis för allt jag gör.

Undantaget sport då jag inte längre äger några längre snabbare zoomar. 

Den här sommaren blir det inte några längre resmål, dels eftersom vi väntar barn men också för att ekonomin inte riktigt tillåter det. Men så länge solen skiner ibland och jag får chans att åka runt lite i det vackra sommar Sverige så är jag glad för det fina ljuset vi har för att ta våra bilder.

Vad har ni för mål med er fotografering i sommar?

Vad tänker ni kring utrustning och vad som är viktigast för er när det gäller inspiration kontra köphysterin när det gäller denna.

Vad har ni för dröm resmål att dokumentera under sommaren?

Skulle vara roligt att höra.

Ha det gott och ha en skön sommar.

/over and out..

Inlagt 2018-06-15 15:58 | Läst 1271 ggr. | Permalink
Bild 1 var gullig!

"Vad har ni för mål med er fotografering i sommar?"
Svar: Att försöka återge det gudomliga.

"Vad tänker ni kring utrustning och vad som är viktigast för er när det gäller inspiration kontra köphysterin när det gäller denna."
Svar: a) ha en utrustning man trivs med, b) viktigaste för inspirationen är att man mår bra.

Vad har ni för dröm resmål att dokumentera under sommaren?
Svar: Drömresemål är Island (blir dock inte i år). Men om vi inte säger drömresemål utan bara resemål, så blir det Stockholm.
Svar från rikitikitavi 2018-06-16 13:19
Tack :) Stockholm är vackert, finns så mycket fint att fota här speciellt under sommaren.
Ha det gott!
/mvh Martin.
Tycker väldigt mkt om din första bild, gissar att det är din dotter. Barn är nästan alltid totala i det dom gör, dom går upp helt i sin lek eller aktivitet och det är befriande att se, vi vuxna är för det mesta så splittrade. Just den koncentrationen visar din bild så fint. Även sista bilden fastnar jag för ser ut att vara från Thailand eller i alla fall thailändsk miljö. Tror att det tar många, många år att lära sig den formen av dans, hälsningar/ Björn T
Svar från rikitikitavi 2018-06-16 18:51
Tack,ja barn är verkligen härliga på det viset. Ja det är dottern, det är kul hon har hittat fotografin också men har fortfarande bara en enklare kamera, men det är ju bra att börja med. Andra bilden är min styvdotter som dansar Thaidans fast i Sverige.
/Mvh Martin.(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar