Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Vecka 2 med Leica q...

Tänkte bara skriva en snabb uppdatering från min nya resa med Leica Q.

Har använt den ett par gånger och haft den med till stan då jag uträttat andra ärenden. Så inget har varit planerat direkt. men det har varit kul att testa den lite till och lära mig använda kameran så allt känns naturligt när man fotar. Den är väldigt enkelt och verkligen helt underbar att fotografera med. Så är det verkligen. man blir inspirerad av att ha den med sig. och att bara ha en fast brännvidd är verkligen en befrielse ibland tycker jag.

Vädret har ju inte varit det roligaste tyvärr, och Q är inte väder tätad vilket är ganska irriterande ibland. Dock hann jag fota några bilder innan regnet kom som ett brev på posten.

Här är lite bilder från de senaste dagarna..

Yasmine hypnotiserad av ljuset på Cafe´t i gamla stan..

Manifestation på Plattan mot övergepp..

paraden passerade i den kalla blåsten utanför slottet...

Speglingarna från det lätta höstregnet inspirerar och ger bilderna en till dimension till det dystra trista vädret...

Vakten släppte inte förbi någon, och spände blicken i mig för ett ögonblick då jag kom för nära...

Af Chapmans i den bistra vinden blev ett vackert objekt att fotografera mot den mörka himlen..

Yasmine avslutar dagen med att ta en titt på det nya slussen från en avsatts i betongen..

Som sagt, Leica Q är verkligen kul att använda. Kommer försöka plocka med den så ofta jag kan och verkligen använda den. Ännu så länge är det svårt att veta om mitt byte från Fuji X serien varit ett bra sådant, finns saker jag saknar , men varje gång jag plåtar med den nya leican känns det bättre och bättre..;)

Uppdaterar fram över.

Ha det gott i höstmörkret!

/Over and out..

Inlagt 2017-10-31 16:52 | Läst 1390 ggr. | Permalink
Härlig kamera som ger fina filer, men väldigt begränsat med bara 28mm, om man inte är otroligt inne på gatufoto o hela tiden kryper nära folk, men så plötsligt dyker det upp något en bit bort.....jag har provat Fuji X100, härlig på många sätt, men......den sålde jag, nu är det Olympus som gäller. gillar dina bilder! Hälsn, LO
Svar från rikitikitavi 2017-10-31 23:51
Tack, ja den är ju lite begränsad, men det gillar jag med den. tanken var att verkligen ha en mindre kamera jag blir inspirerad av och som får mig att tänka mer kreativt och kunna ha med mig den lättare. För de andra sakerna jag vill fota har jag min Df och D4 med objektiv, men det är lite mer att släpa med då ;)
har fortfarande min X100F kvar också men som jag ska försöka sälja. Det var också en härlig kamera på sitt sätt, men på något sätt blir jag ännu mer inspirerad av Leican.
Lycka till med Olympus , hört att den är fin också.
/Ha det gott, Mvh martin.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar