Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Bästa bilderna för året...

Jaha, då har man inte skrivit ett inlägg här på ett bra tag. Har skrivit någon enstaka på min hemsida men tänkte att det var dags här igen så här inför Jul/Nyår.

Mycket har hänt i mitt "fotografiska" liv senaste året. En hel del ny utrustning och en massa bra kurser som förhoppningsvis har utvecklat dels mitt tekniska kunnande men också inspirerat mig och mitt kreativa sinne.

I utrustningsväg har det blivit en del nya objektiv dels till mitt Nikon system men också till mitt Fujihus.

Till Mina Nikon hus vart det ett 70-200 VR2 och ett byte från D810 till ett fint D4 hus. Så nu slåss min DF och min D4 om uppmärksamheten ;)

Jag bestämde mig också för att "uppgradera" min Fuji XT-1 till en XT-2. Jag älskade min 1a men såg flera riktiga fördelar i nr 2 och bestämde mig till slut. Det verkar vara en underbar kamera och jag ser fram emot att fota mycket med den det här nya året som kommer.

Det här året hade jag flera egna projekt men också en del småjobb som kom och gick.

 Ett minnesvärt jobb var för en app mot mobbing i skolor som lanseras i Europa just nu.

En ung kille skulle framföra en singel som handlade om antimobbning och förutom att det var ett kul och avslappnat uppdrag så var det en erfarenhet att jobba med min nya 70-200 och nya D4an.

Hann också med en möhippa och ett bröllop som också det var väldigt kul för att vara just ett bröllop.

Bruden var en vän till min fru och det blev en härlig dag där jag bara följde med ut på stan och fotade det jag ville längs vägen. Bröllopet i sig var också det väldigt fint och även därifrån fick jag ett par fina bilder som jag sedan kunde glädja de nygifta med.

          

Ett annat minnesvärt uppdrag kom nu strax innan vintern började med att jag skulle fota för ett klädmärke som riktar sig till ridsporten och människor som håller på med hästar.

Också ett väldigt roligt jobb och jag älskade att få fota utomhus och att få fota hästar var också något som gjorde det lite annorlunda och roligare .

           

Så på det stora hela har det varit ett härligt år, med kul uppdrag och en hel del roliga egna projekt.

Fotomässan var också en höjdare och efter att inte ha varit där på ett par år njöt jag verkligen av att få gå runt och supa in allt i nyhetsväg och alla föreläsningar och utbyten av historier och kunskap.

Jag lyckades även med konstycket att få min fru att köpa en Fuji x-10 och börja ta sitt fotande till en ny nivå :) Ser fram emot att följa hennes egen utveckling.

Så ha nu ett riktigt gott nytt år alla fotokamrater och lycka till med allt.

/over and out...

Inlagt 2016-12-25 22:23 | Läst 2559 ggr. | Permalink
Flera riktigt bra bilder! Må gott, LO
Svar från rikitikitavi 2016-12-30 21:10
Tackar Lars :) Kul att du läste, god fortsättning :)
/Martin.(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Kompisar