Aeterna Pictura

Jag brinner för svartvitt och för tidlösa bilder. Men också "riktig" fotografi där fotografen tänker till och utrycket är det viktiga och inte tekniken och skärpan.

Packa väskan och styra kosan mot Berlin.

Sommar, sol, och äppelpaj vid vattnet. Livet är rätt bra när semestern är här. Och underbart att få tid för den mest prioriterade hobbyn fotografi.

En hel del mindre utflykter är planerade, men också en vecka i Berlin som jag också har skrivit om på forumet, och om vad man skall packa med sig inför denna resa.

Detta ständiga dilemma! Dock ett rätt roligt dilemma att ha.

Efter en del hjärngympa och prövande med objektiv och hus i min Flipside sport 10 L väska, har jag kommit fram till att det troligtvis blir min Nikon DF med 3 fasta gluggar som åker med.

Någon form av vidvinkel, där troligtvis Zeiss 21, eller Nikon 24 1,4 G.

Någon form av "normal", Sigma 50 Art, Nikon 58 1,4G eller Noct 58 1,2.

Något form av tele, Nikon 180 2,8, eller 135 DC.

Har ni några förslag:)? Kom gärna med lite synpunkter, och kom gärna med tips om bra fotomöjligheter i Berlin. Det är välkommet.

Uppdaterar snart om vad valet blev.

/Over and out...

Inlagt 2015-07-06 01:42 | Läst 1143 ggr. | Permalink
Du är en sann prylbög, hihi, min erfarenhet är att det bara blir jobbigt med så här många val, funderar starkt på att sälja av det mesta o hålla mig till min Panasonic LX100, lycka till o må gott, LO
Svar från rikitikitavi 2015-07-06 10:31
Haha, underbart. Jo lite prylbög är man nog, och sanningen är ju den att man ofta använder kanske 50% av det man har. Men oftast säljer jag av det jag inte använder ganska snabbt och byter till någotnting annat:) Gillar inte när det blir liggande. Om den perfekta spegellösa kommer inom en framtid, då blir mitt liv enklare, och min kropp blir glad av att slippa allt konkande ;)
Detsamma!
/Martin.
Den klassiska frågan är, vad vill Du fotografera? Jag är född och uppväxt i Berlin och känner staden rätt bra.
Det är rätt att Du klara Dig med 3 fasta objektiv: t ex med 24, 50 och 135.
Svar från rikitikitavi 2015-07-06 14:34
Hej Wolfgang. Ja du hehe. Lite av det jag brukar fota finns i mina mappar där med Paris etc. Men det brukar innefatta en hel del street och gatufoto. Men också klassiska sevärdigheter fast på mitt eget sätt om du förstår vad jag menar. Är inte så mycket ute efter att fota vanliga turistbilder, utan det jag gillar mest är nog street-porträtt på människor, och dokumentära intressanta miljöer och händelser.
Va bra att det ska funka med 3 gluggar:) Kommer nog köra på detta.
/Martin.
Finns hur mycket sevärt och fotograferingsvärt som helst i grannstaden Potsdam, 24 min. med tåg från Berlin Hbf och en dryg halvtimme från Alexanderplatz. Om du en gång ska tillbringa en hel vecka i Berlin så tycker jag absolut att du också ska ta dig till Potsdam (om du inte har varit där förr).

Själv ägnade jag en hel dag åt att fotografera den monumentala arkitekturen längs Karl-Marx-Allee (f.d. Stalinallén, ej att förväxla med Karl-Marx-Strasse):

https://en.wikipedia.org/wiki/Karl-Marx-Allee

http://www.potsdam-tourism.com/
Svar från rikitikitavi 2015-07-06 14:36
Hej! Det låter faktiskt VÄLDIGT intressant. Jag övervägde at göra ett besök i "Rothenburg" som jag varit i en gång tidigare. Men det skulle ju vara ännu roligare att åka till Potsdam som man inte varit i:)
Låter hur bra som helst! Tackar för detta.
/Martin.(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

XXX